Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE nu va intampina probleme in Senatul francez

Ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei la UE nu va intampina probleme in Senatul francez

Seful Executivului roman a inceput astazi o vizita de lucru in Franta.

Senatul Frantei va sustine ratificarea Tratatului de aderare a Romaniei si Bulgariei la Uniunea Europeana (UE) imediat dupa prezentarea de catre Comisia Europeana a Raportului de tara, in luna octombrie, a declarat joi, la Paris, premierul roman Calin Popescu-Tariceanu, citat de agentia de presa Rompres.

Presedintele delegatiei Frantei pentru Uniunea Europeana, Hubert Haenel, a declarat, dupa intrevederea cu premierul roman, ca "ratificarea Tratatului de aderare nu va pune nici un fel de probleme in Senatul francez".

"Romania este unul din aliatii privilegiati ai Frantei", a spus Haenel.

Premierul Tariceanu apreciaza ca ratificarea de catre Franta a Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana "va fi un semnal politic important" pentru celelalte state membre ale UE.

"Avem in Franta un partener de lunga durata, un sustinator puternic, iar astazi avem confirmarea ca Senatul francez va depune toate eforturile necesare pentru ratificarea Tratatului, dupa prezentarea Raportului de tara", a spus seful guvernului roman.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu, care este insotit in vizita sa in Franta de o parte din membrii Cabinetului sau, a prezentat in cadrul unei reuniuni de lucru cu reprezentanti ai Senatului francez demersurile autoritatilor de la Bucuresti pentru indeplinirea conditiilor de aderare la UE.

Calin Popescu-Tariceanu a subliniat ca Romania va acorda o atentie deosebita indeplinirii criteriilor de aderare referitoare la securizarea frontierelor, stoparea imigratiei ilegale si a traficului de persoane.

Averea

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 847 ori