Producatorii europeni de vinuri, ingrijorati de intentiile Parlamentului European

Miercuri, 28 Noiembrie 2007, ora 23:19
940 citiri
Producatorii europeni de vinuri, ingrijorati de intentiile Parlamentului European

Unii din cei mai mari producatori de vinuri din Europa - Burgunby, Chanti, Rioja - lanseaza semnale de alarma din cauza intentiilor Parlamentului european de a vota in favoarea noilor amendamente la legislatia care reglementeaza sectorul viticol pe continent. In planurile UE intra anularea interdictiei de sadire de noi butuci de vie dupa 2013. Problema este ca teritoriile lasate pentru cultivarea vietei de vie reprezinta doar o mica parte din intreg perimetrul "protejat", foarte bun pentru plantarea de culturi agricole, in special a viilor, anunta FooddNewsTimes.

In toal, Rioja ocupa 350.000 de hectare de pamant, dar numai 60.000 sunt exploatate. O situatie identica se inregistreaza si in regiunea Chianti. In acest context, UE a considerat absolut oportuna anularea interdictiilor pentru asimilarea de noi terenuri si acordarea unei totale libertati de actiune producatorilor.

Proiectul a generat deja proteste furtunoase din partea principalelor firme europene de vinuri, care au declarat ca aceasta decizie la conduce la o avanlansa de propuneri si la inundarea pietei cu productie ieftine, de proasta calitate, fapt care va influenta negativ productia de vinuri alese.

UE este, in momentul actual, cel mai mare producatori si consumator mondial de vinuri, dar care a pierdut in ultimii ani o parte din propriile piete de desfacere, nereusind sa faca fata concurentei din partea marcilor nord si sud-ameriane, considerabil mai ieftine.

Continuarea in <a href=http://www.hotnews.ro/Economie/Companii/articol_2032817/Producatorii_europeni_de_vinuri__ingrijorati_de_intentiile_Parlamentului_European.htmro.html target=_blank>HotNews.ro</a>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>
Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.