Premierul ucrainean: Rusia ne-a salvat de la faliment

Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 12:08
1176 citiri
Premierul ucrainean: Rusia ne-a salvat de la faliment
Premierul Ucrainei, Mikola Azarov

Acordul "istoric" incheiat marti cu Moscova a permis salvarea economiei ucrainene de la "falimentul" care ar fi avut loc in cazul semnarii unui acord de asociere cu UE, a declarat miercuri premierul ucrainean Mikola Azarov.

Acordul de asociere cu Uniunea Europeana "ar fi antrenat falimentul si prabusirea socio-economica", a declarat Azarov in deschiderea unei sedinte de Guvern.

"Ieri (marti) am asistat la un moment istoric", a adaugat el, evocand vizita la Moscova a presedintelui Viktor Ianukovici, in cursul careia Rusia a acordat Ucrainei un imprumut in valoare de 15 miliarde de dolari si scaderea cu o treime a pretului gazelor naturale.

Puterea ucraineana "nu va lasa pe nimeni" sa destabilizeze situatia in tara dupa semnarea acordurilor economice de la Moscova, a mai spus el.

"Nu vom lasa pe nimeni sa destabilizeze situatia", a amenintat Azarov, in contextul in care opozitia contesta in strada, de peste trei saptamani, refuzul presedintelui ucrainean de a semna un acord de asociere cu UE, pentru a se reorienta catre o cooperare economica cu Rusia.

#Acord UE Ucraina, #ajutor Rusia Ucraina, #UE Ucraina , #UE