Prabusirea burselor creste dependenta de droguri in centrul financiar londonez

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 21:19
1229 citiri
Prabusirea burselor creste dependenta de droguri in centrul financiar londonez

Problemele cu drogurile si alcoolul cresc intr-un ritm alarmant in City, districtul financiar al Londrei, din cauza prabusirii burselor, potrivit fondatorului unui serviciu de consiliere pentru dependenta cu sediul in respectiva zona a orasului, citat de cotidianul britanic The Guardian, informeaza Mediafax.

 

Declinul puternic al pietelor de capital si reducerile in masa de personal din sistemul bancar a determinat un numar record de angajati din City sa apeleze la tratament pentru dependenta, afirma Richard Kingdon, fondatorul firmei de consiliere City Beacon. Kingdon a lucrat cu aproape 100 de clienti in ultimii doi ani.

"Vad tot mai multi oameni care apeleaza la tot felul de substante pentru a face fata stresului", a spus el, potrivit The Guardian.

 

Unul din clientii acestuia, in varsta de peste 40 de ani, a inceput sa bea cantitati mari de alcool la 25 de ani. Ulterior a trecut la cocaina si a ajuns in imposibilitatea de a se opri din a-si "trage bonusurile de sase cifre pe nas". De doi ani, insa, nu a mai consumat alcool si nici droguri.

"Este plin de asa ceva in City. Dealerii de cocaina nu au dat faliment pentru ca m-am oprit eu. Pot sa va duc la cinci minute de aici in 15-20 de baruri unde ati putea cumpara, in mod sigur, cocaina", a spus el.

Cultura din City, de asumare de riscuri, are un rol in aceasta dependenta, considera bancherul. Superiorii acestuia erau interesati doar de profiturile pe care le genera, iar in scurt timp banii si puterea s-au dovedit a fi prea mult.

Anul trecut, Marea Britanie a urcat pe prima pozitie in Europa in privinta consumului de droguri, potrivit raportului anual al agentiei antidrog a UE.

#burse, #prabusire burse, #droguri, #probleme sector financiar , #UE