Pierre Moscovici saluta finalul "dogmei austeritatii" in Europa

Duminica, 05 Mai 2013, ora 15:22
1413 citiri
Pierre Moscovici saluta finalul "dogmei austeritatii" in Europa

Ministrul francez al economiei, Pierre Moscovici, este de parere ca decizia Comisiei Europene de a acorda mai multor state un termen suplimentar pentru indeplinirea obligatiilor legate de deficitul excesiv reprezinta punctul final al "dogmei austeritatii" si deschide calea cresterii economice.

"Finalul dogmei ortodoxiei austeritatii nu este o intamplare, ci este rodul unui an de munca a presedintelui francez François Hollande", a declarat ministrul intr-un interviu televizat in ajunul implinirii unui an de la victoria socialistilor in alegerile prezidentiale din Franta, scrie duminica EFE.

Pierre Moscovici a recunoscut ca seful statului francez nu a fost singurul care a actionat pentru aceasta schimbare, dar a refuzat sa admita ca ar fi vorba despre un succes contra ideilor promovate de cancelarul german, Angela Merkel. A fost "rodul unor contacte constante" intre cei doi lideri, a spus el.

Avand in vedere ca austeritatea "distruge cresterea economica si crearea de locuri de munca", ministrul francez este de parere ca, dupa "aceasta schimbare de doctrina, de orientare, de directie", Europa va avea ca prioritate politici de stimulare a economiei.

Totodata, el a precizat ca guvernul francez va acorda atentie controlului finantelor si cheltuielilor publice pentru 2013 si 2014. "Obiectul nostru este sa controlam cheltuielile statului modernizand administratia", a detaliat Pierre Moscovici, asigurand ca nu exista noi planuri de ajustari financiare sau de majorari de impozite.

Comisia Europeana a anuntat vineri ca acorda Frantei un ragaz de doi ani, pana in anul 2015, pentru a-si aduce deficitul bugetar sub pragul de 3% din PIB.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#masuri austeritate Europa, #deficit excesiv state UE, #ministru Finante Franta, #crestere economica Franta , #UE