Oskar Lafontaine, fondatorul euro, cere abandonarea monedei "catastrofale"

Marti, 07 Mai 2013, ora 08:27
2195 citiri
Oskar Lafontaine, fondatorul euro, cere abandonarea monedei "catastrofale"

Oskar Lafontaine, ministrul german de Finante care a lansat moneda unica europeana, a lansat un apel prin care solicita eliminarea monedei euro din statele din sudul Europei, avertizand ca aceasta "poate duce la un dezastru".

"Situatia economica se inrautateste de la luna la luna, iar rata somajului a atins un nivel care pune structurile democratice la mare incercare", crede Lafontaine.

"Germanii inca nu au realizat ca statele din sudul Europei, inclusiv Franta, vor fi fortate de propria saracie sa lupte, mai devreme sau mai tarziu, impotriva hegemoniei germane", mai spune fostul ministru german, citat de The Telegraph.

Lafontaine a declarat ca Angela Merkel "se va trezi din atitudinea ei atotstiutoare" de indata ce statele cu probleme se vor uni pentru a forta o schimbare a politicii de criza pe cheltuiala Germaniei. Predictiile sale par confirmate din moment ce ministrul de finante francez Pierre Moscovici a anuntat ieri sfarsitul austeritatii si triumful politicilor franceze, riscand inrautatirea unor relatii deja afectate dintre Paris si Berlin.

"Austeritatea s-a terminat. Aceasta este cea mai decisiva intorsatura din istoria proiectului Uniunii Europene de dupa moneda euro...Vedem sfarsitul dogmei austeritatii. Este o victorie a punctului de vedere al Frantei", anunta Moscovici in fata televiziunilor franceze.

Citete mai multe despre Oskar Lafontaine, fondatorul euro, cere abandonarea monedei "catastrofale" pe Ziare.com.

#fondator euro Oskar Lafontaine, #masuri austeritate Europa, #criza economica UE , #UE