Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oficial BCE: Austeritatea bugetara trebuie mentinuta

Oficial BCE: Austeritatea bugetara trebuie mentinuta


Jörg Asmussen, membru al Comitetului Executiv al Bancii Centrale Europene sustine mentinerea consolidarii bugetare in zona euro, in ciuda faptului ca aceasta are un efect negativ asupra cresterii economice de pe continent.

"Nu am negat niciodata ca pe termen scurt, un an sau doi, austeritatea bugetara este negativa pentru crestere", a declarat presei Jörg Asmussen, transmite AFP, citata de Agerpres.

"Consider ca este foarte important ca in toata Europa sa continuam pe calea finantelor solide", a mai spus el.

"Daca sunteti pe un asemenea drum, este pozitiv pentru crestere, deoarece increderea va avea ca efect atragerea investitiilor straine", a adaugat Asmussen.

Pe baza reglementarilor Uniunii Europene, cele 27 de tari membre trebuie sa-si mentina deficitul bugetar sub pragul de 3% din Produsul Intern Brut (PIB) si datoria publica sub 60% din PIB.

Unele tari, cum ar fi Franta, insista asupra faptul ca masurile de austeritate pot compromite cresterea economica in Europa.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 877 ori