OCDE: Zona euro este in recesiune

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 19:15
1257 citiri
OCDE: Zona euro este in recesiune

Zona euro este deja in recesiune, sustine Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica, primul organism monetar international care declara deschis acest lucru.

"Ne aflam, intr-adevar, intr-o perioada dificila si cred ca putem numi acest moment drept unul critic. Situatia din zona euro se deterioreaza rapid, iar criza se raspandeste tot mai mult. Politicile continua sa fie sub asteptari, nu doar in zona euro, ci si in Statele Unite. Astfel, consideram ca e absolut necesar ca liderii europeni sa actioneze rapid pentru a evita cel mai rau scenariu", a declarat Pier Carlo Pardoan, secretar general OCDE, care a tinut sa sublinieze ca lucrurile pot lua, totusi, o intorsatura pozitiva, potrivit EuroNews.

Chiar si agentiile de rating oscileaza intre aceste doua premise. Moody's a afirmat, luni, ca toate tarile din zona euro se confrunta cu un risc din cauza crizei datoriilor, sustinand, insa ca euro va supravietui.

Aceasta ipoteza optimista este sustinuta si de Banca Centrala Europeana, prin vocea lui Christian Noyer, membru francez al bancii si guvernator al Bancii Franceze.

"In ceea ce priveste o posibila destramare a zonei euro, eu cred ca aceasta afirmatie este complet nesustenabila. Nu exista un "Plan B". Iese din discuie acest lucru", a explicat acesta.

#zona euro in recesiune, #OCDE recesiune euro , #UE