Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

O SOL: O casa din cinci din UE a schimbat telefonul fix pe mobil

O SOL: O casa din cinci din UE a schimbat telefonul fix pe mobil
O SOL (Portugalia) - Telefonul mobil pune capat dominatiei liniilor fixe in spatiul comunitar. Studiul arata ca telefoanele mobile fac deja parte din viata cotidiana a europenilor, avand in vedere ca exista aproape un telefon pe cap de locuitor, in unele tari, cum ar fi Portugalia, Luxemburg sau Lituania, existand mai multe telefoane mobile decat locuitori.

Un studiu dat publicitatii de Eurostat arata ca sunt tot mai numerosi cetatenii din statele membre ale Uniunii Europene, minus Bulgaria si Romania, care schimba telefonul fix pe mobil. Potrivit organismului european de statistica, 18% dintre casele din spatiul comunitar au renuntat la linia fixa, care a fost inlocuita de un telefon mobil.

In perioada 1996-2005, numarul de abonamente la telefonia mobila a crescut de aproape 14 ori, arata raportul, care subliniaza ca acum 11 ani existau sapte abonamente la suta de locuitori, in timp ce in 2005 erau peste 100 de abonamente la suta de locuitori.

Polonia si Franta, cu 76, respectiv 77 de telefoane mobile la suta de locuitori sunt tarile cu cele mai putine aparate din UE.

Cu toate acestea, studiul subliniaza ca unele tari continua sa dispuna de linii fixe, in ciuda existentei telefoanelor mobile.

Principalele exemple vin din tari precum Suedia, Malta, Olanda si Luxemburg, unde procentajul caselor care au numai telefon mobil este de sub 10%.

In Portugalia, Eurostat arata ca 38% dintre case au renuntat deja la linia fixa, optand pentru telefonul mobil.
In mod straniu, aceste date nu inseamna ca numarul liniilor fixe s-a redus, deoarece studiul arata, de asemenea,
ca daca in 1996 existau 43 de telefoane la suta de locuitori, in 2005 cifra a crescut la 48 de linii la suta de locuitori.

Tarile cu un numar mai mare de linii fixe la suta de locuitori sunt Germania, cu 67, urmata de Danemarca, cu 61, si de Franta si Suedia, cu 58.

In acest sens, datele referitoare la Portugalia arata ca exista 40 de telefoane la suta de locuitori portughezi.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 948 ori