Noi discutii despre spatiul Schengen la Bruxelles

Miercuri, 07 Martie 2012, ora 16:16
1874 citiri
Noi discutii despre spatiul Schengen la Bruxelles

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, se intalneste cu secretarul general al Comisiei Europene, pentru a discuta despre aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Potrivit MAE, pe parcursul vizitei care se desfasoara miercuri si joi la Bruxelles, ministrul va avea o intrevedere cu Catherine Day, secretar general al Comisiei Europene.

De asemenea, Cristian Diaconescu va avea intrevederi, pe linie NATO, cu secretarul general al Aliantei Nord-Atlantice, Anders Fogh Rasmussen, precum si cu adjunctul secretarului general, Alexander Vershbow.

MAE arata ca discutiile cu oficialul european se vor axa asupra principalelor subiecte aflate pe agenda europeana si a altor teme de interes prioritar pentru Romania, precum reprezentarea cetatenilor romani in institutiile comunitare, Mecanismul de Verificare si Cooperare, aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

In dialogul cu conducerea NATO, Diaconescu va aborda o serie de teme de interes aflate pe agenda Summitului Aliantei de la Chicago (20 - 21 mai 2012), cum ar fi apararea antiracheta, politica privind parteneriatele Aliantei Nord-Atlantice, cu accent pe vecinatatea NATO si regiunea extinsa a Marii Negre.

Vor mai fi discutate procesul de tranzitie din Afganistan, stadiul initiativei Smart Defense, lansata de Secretarul General al NATO, dar si alte teme curente de pe agenda globala de securitate.

#Cristian Diaconescu aderare Romania Schengen, #Romania Schengen Diaconescu, #discutii Bruxelles Romania Schengen , #UE