Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Noi directii la summitul UE: Crearea de locuri de munca, prioritatea nr. 1

Noi directii la summitul UE: Crearea de locuri de munca, prioritatea nr. 1


Liderii europeni s-au angajat vineri, la summit-ul Uniunii Europene, sa accelereze punerea in practica a unor masuri de sustinere a cresterii economice si a pietei muncii, in fata ravagiilor produse de austeritate.

In urma cu o zi, oficialii europeni au decis sa introduca anul viitor un mecanism de supraveghere bancara.

Summit Bruxelles: Acord pe mecanismului de supraveghere bancara in zona euro

La incheierea celei de-a doua zile a summit-ului european, sefii de state si de guverne vor adopta un text care sa reafirme angajamentele unui acord din iunie, care include un pact de crestere de 120 miliarde de euro.

Potrivit proiectului de declaratie, "este esential ca Uniunea Europeana sa faca rapid eforturi maxime pentru punerea in practica a masurilor convenite pentru relansarea cresterii, a investitiilor si a pietei muncii, restabilirea increderii si imbunatatirea competitivitatii".

Declaratiile intervin pe fondul nemultumirii sociale in crestere in fata austeritatii impuse de mai multe tari europene, pentru redresarea finantelor publice afectate de criza datoriilor.

Joi, in prima zi a summit-ului UE, in Grecia au avut loc o greva generala si manifestatii de protest.

Greva generala in Grecia: Transporturile vor fi afectate

Potrivit proiectului de acord, Banca Europeana de Investitii (BEI) va efectua in urmatoarele saptamani o majorare de capital de zece miliarde de euro, astfel ca va ajunge la o capacitate de finantare de 60 de miliarde de euro.

In document se afirma ca un proiect de realocare a 55 de miliarde de euro din fonduri structurale neutilizate inregistreaza o evolutie pozitiva.

In cazul unui program de emisiuni de obligatiuni pentru finantarea de proiecte, au fost deja autorizate 100 de milioane de euro, dintr-un total de 130 de milioane de euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1562 ori