Moody's respinge proiectele europene de control asupra agentiilor de rating

Luni, 07 Noiembrie 2011, ora 09:28
1159 citiri
Moody's respinge proiectele europene de control asupra agentiilor de rating

Agentia de rating Moody's a criticat vehement proiectele europene de reforma in acest sector, considerand ca daca vor fi puse in aplicare "vor taia statelor si intreprinderilor europene accesul pe piata", dupa cum se afirma intr-o scrisoare adresata liderilor de pe vechiul continent.

Masurile pe care europenii le au in vedere "vor creste volatilitatea pietelor", este de parere Moody's intr-o scrisoare semnata de seful agentiei, Michel Madelain, semnata la 31 octombrie si trimisa ministrului polonez de finante, a carui tara asigura presedintia Consiliului European, precum si omologilor acestuia, citata de cotidianul german Die Welt, noteaza AFP.

Presedintele pentru Europa al Moody's, Frederic Drevon, si o purtatoare de cuvant a ministrului polonez au confirmat existenta scrisorii.

Moody's reproseaza europenilor, ale caror proiecte precise nu au fost inca dezvaluite, mai ales faptul ca vor sa fixeze ei insisi criteriile de rating si sa impiedice ca aceeasi agentie sa noteze aceeasi tara mai multi ani la rand.

"Aceste masuri ignora modalitatea in care investitorii folosesc agentiile de rating", avertizeaza Moody's in scrisoarea sa.

In ceea ce priveste posibilitatea de a impiedica publicarea notei acordate unui stat, "astfel s-ar diminua increderea si s-ar crea volatilitate. Este o masura contraproductiva", a mentionat Frederic Drevon pentru Die Welt.

#Moody s proiecte europene, #agentii rating , #UE