Modelul Orban se extinde: Britanicii vor sa ridice ziduri in calea refugiatilor in... Franta

Miercuri, 07 Septembrie 2016, ora 17:00
3660 citiri
Modelul Orban se extinde: Britanicii vor sa ridice ziduri in calea refugiatilor in... Franta
Foto: Wikimedia

Modelul zidurilor si gardurilor de sarma ghimpata ridicate de guvernul de la Budapesta in fata puhoiului de refugiati din Orientul Mijlociu este e cale sa isi gaseasca un correspondent in planurile cabinetului de la Londra.

Conform unor informatii aparute in presa, britanicii vor sa ridice un zid inalt de ciment in Calais-Franta, chiar la intrarea in eurotunel, cu scopul de a-i impiedica pe refugiati sa se mai strecoare in Regatul Unit, informeaza CNBC.

Ministrul pentru Probleme de Imigratie, Robert Goodwill, a fost citat de ziarele britanice in timp ce explica in fata Parlamentului ca este dispus sa aloce fonduri pentru ridicarea unui zid de 4 metri inaltime, intins pe un kilometru, care sa stea in calea imigrantilor.

Gardul ar urma sa fie construit de-a lungul caii ferate care intra in portul comercial Calais. Aceasta este o zona prin care imigrantii stationati la marginea orasului francez reusesc sa se strecoare la bordul trailerelor de marfa care se indreapta spre feriboturile ce merg spre Anglia.

In zona, tabara "Jungla din Calais" a ajuns sa adaposteasca peste 30.000 de refugiati din Orientul Mijlociu, majoritatea visand sa isi croiasca drum peste Canalul Manecii, pana in Marea Britanie.

Tabara a fost inconjurata in urma cu cateva luni de un gard de sarma pentru a preveni fuga imigrantilor catre trenurile de marfa ce se indreapta spre port, dar aceasta masura s-a dovedit inutila.

Noul zid pe care Goodwil se declara dispus sa il finanteze ar urma sa coste 2 milioane de lire sterline, costurile fiind suportate integral de la bugetul Marii Britanii.

Criza refugiatilor a fost folosita ca o sperietoare publica in campania care a precedat referendumului care a decis iesirea Marii Britanii din UE, tabara pro-Brexit folosindu-se de exemplul imigrantilor de pe tarmul francez pentru a alarma opinia publica din regat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza refugiati UE, #ziduri granita, #refugiati Marea Britanie, #brexit, #imigratie Marea Britanie , #UE