Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrii de finante din UE au respins cresterea cheltuielilor administrative

Ministrii de finante din UE au respins cresterea cheltuielilor administrative

Ministrii de finante din statele membre au respins, la ECOFIN, cresterea cheltuielilor administrative, dupa ce in multe state a fost necesara adoptarea de masuri de reducere a salariilor si pensiilor in sectorul bugetar, se arata intr-un comunicat de presa citat de NewsIn.

La reuniunea Consiliului ECOFIN, Comisia a prezentat draftul de buget comunitar pentru anul 2011.

"Este primul buget elaborat in conformitate cu Tratatul de la Lisabona, conform caruia Consiliul UE si Parlamentul detin competente egale in ceea ce priveste adoptarea bugetului, iar procedura este mult mai rapida, avand in vedere ca acum exista o singura lectura in Consiliu si Parlamentul European", se mentioneaza in comunicat.

Bugetul final va fi adoptat de catre Parlament in noiembrie.

Proiectul de buget propune un nivel al creditelor de angajament de 142,6 miliarde euro, in crestere cu 2,2% fata de 2010, iar creditele de plata estimate se ridica la 130,1 miliarde euro, in crestere cu 5,9%.

"In acest context, un numar mare de state membre au reprosat Comisiei cresterea nivelului bugetului, avand in vedere ca toate statele UE se confrunta cu situatii bugetare dificile.

In mod special, statele membre au atras atentia ca nu sunt de acord cu cresterea cheltuielilor administrative, avand in vedere faptul ca, in multe tari, a fost necesara adoptarea de masuri de reducere a salariilor in sectorul bugetar si chiar si a pensiilor", se arata in comunicat.

Romania a fost reprezentata la reuniunea ECOFIN de catre secretarul de stat, Alexandru Nazare.

"Romania, alaturi de celelalte state membre UE, este pregatita sa ia masurile nepopulare, dar stringente, pentru contracararea dezechilibrelor macroeconomice, care au facut ca in prezent 25 din cele 27 de state membre sa se confrunte cu procedura de deficit excesiv.

Complementar, facem si pasii necesari pentru o mai buna reglementare a serviciilor financiare, astfel incat viitoare crize, de genul celei pe care o traversam din 2007, sa fie prevenite din timp", a declarat Alexandru Nazare. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori