Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrii de Finante din UE au convenit inceperea reducerii deficitelor bugetare in 2011

Ministrii de Finante din UE au convenit inceperea reducerii deficitelor bugetare in 2011

Ministrii de Finante din Uniunea Europeana au convenit, marti, inceperea reducerii deficitelor bugetare cel tarziu in 2011, chiar daca mentinerea masurilor de stimulare economica este necesara pentru a proteja relansarea economica.

"Este important ca politicile economice sa ramana expansioniste, dar si sa redactam si sa comunicam strategiile de renuntare la masurile de stimulare", a declarat ministrul de Finante din Suedia, Anders Borg, a carui tara detine presedintia prin rotatie a Uniunii Europene.

Borg a avertizat ca situatia finantelor publice europene se va inrautati rapid, daca nu va avea loc o restructurare bugetara ferma.

Guvernele europene au alocat sume de ordinul miliardelor de euro masurilor de stimulare a cresterii economice si de sustinere a pietei muncii.

Deficit bugetar mediu in zona euro va atinge nivelul record de 6,9% din PIB in 2010, pragul maxim de 3% urmand sa fie depasit in toate tarile din regiune, potrivit estimarilor Comisiei Europene.

Rata somajului va ajunge la 10,9% in 2011, cel mai ridicat nivel consemnat dupa anul 1995. Comisia Europeana urmeaza sa publice miercuri rapoarte referitoare la eforturile Frantei, Spaniei, Irlandei, Greciei si Marii Britanii (care nu este in zona euro) de a incepe reducerea deficitelor.

CE va anunta termenul pana la care Germania si alte opt state trebuie sa aduca deficitele bugetare sub pragul de 3% din PIB. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1137 ori
Citeste mai multe desprefinante ue deficit bugetar