Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Merkel si Van Rompuy nu se inteleg asupra noul pact al zonei euro

Merkel si Van Rompuy nu se inteleg asupra noul pact al zonei euro


Cancelarul Germaniei, Angela Merkel si presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, au divergente in legatura cu forma pe care ar trebui sa o ia noul pact fiscal din zona euro.

Angela Merkel doreste elaborarea unui text unic prin care sa ataseze viitorul pact fiscal Mecanismului European de Stabilitate (MES), conform cotidianului economic Handelsblatt.

Potrivit unor surse europene, Van Rompuy ar dori sa prezinte doua tratate: unul consacrat uniunii fiscale in zona euro, iar al doilea Mecanismului European de Stabilitate, succesorul Fondului European pentru Stabilitatea Financiara (FESF).

Cu ocazia recentului Consiliu European, statele europene, cu exceptia Marii Britanii, au ajuns la un acord pentru adoptarea unui nou pact al "uniunii stabilitatii bugetare", in scopul inaspririi disciplinei in zona euro. Acordul ar putea fi semnat in martie, sub forma unui tratat interguvernamental.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1116 ori