Merkel si Sarkozy vor un sistem economic si financiar unitar, prin modificarea Tratatelor

Miercuri, 07 Decembrie 2011, ora 22:45
1211 citiri
Merkel si Sarkozy vor un sistem economic si financiar unitar, prin modificarea Tratatelor

Presedintele francez, Nicolas Sarkozy, si cancelarul german, Angela Merkel, indeamna statele UE sa accepte modificarea Tratatelor in sensul unui sistem economic si financiar unitar, avertizand ca, altfel, statele din zona euro vor avansa separat spre o uniune mai integrata.

Merkel si Sarkozy propun intr-o scrisoare adresata presedintelui Consiliului European, Herman van Rompuy, ca tarile UE, initial cele din zona euro, sa aiba un sistem comun de impozitare a corporatiilor si a tranzactiilor financiare, transmite BBC News online, citat de Mediafax.

Sistemul fiscal comun se va aplica initial celor 17 state membre ale zonei euro, dar cei doi lideri indeamna toate cele 27 de state europene sa adopte un sistem financiar integrat prin modificarea tratatelor.

"Propunem ca noile reglementari si angajamente sa fie incluse in Tratatele europene. Altfel, statele din zona euro vor trebui sa mearga inainte", separat, insista cei doi lideri in scrisoarea adresata presedintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, cu o zi inaintea summitului UE.

"Trebuie sa consolidam cresterea economica prin competitivitate si prin convergenta politicilor economice cel putin in statele din zona euro", precizeaza scrisoarea trimisa de Nicolas Sarkozy si Angela Merkel.

Documentul propune "un nou cadru legal compatibil in totalitate cu cerintele pietei unice europene" si care sa acopere disciplina financiara, piata muncii, convergenta si armonizarea taxelor impuse corporatiilor, introducerea unui impozit pe tranzactiile financiare, politici pentru stimularea cresterii economice si ameliorarea folosirii fondurilor europene in zona euro.

"Trebuie sa luam o decizie cu ocazia viitorului Consiliu European, pentru a avea pregatite pana in martie 2012 noile prevederi", avertizeaza Merkel si Sarkozy.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel Sarkozy masuri anticriza, #modificare Tratate Europene solicitare Merkel Sarkozy , #UE