Merkel, in Beijing: Europa are capacitatea de a depasi criza datoriilor

Sambata, 04 Februarie 2012, ora 13:02
1296 citiri
Merkel, in Beijing: Europa are capacitatea de a depasi criza datoriilor

Cancelarul federal al Germaniei, Angela Merkel, si-a incheiat sambata vizita in China, in timpul careia a incercat sa convinge Beijingul de capacitatea Europei de a depasi criza datoriilor.

In timpul vizitei sale de trei zile, Merkel a laudat atuurile monedei unice europene si i-a solicitat Chinei sa faca presiuni asupra Iranului si sa condamne Siria in cadrul ONU.

"Euro in calitate de moneda comuna a facut Uniunea Europeana (UE) mai puternica", a dat asigurari cancelarul german, "etaland" in fata gazdelor chineze "marile progrese pe care UE si tarile care au adoptat euro le-au facut in acesti ultimi doi ani".

Angela Merkel, pe care autoritatile chineze au impiedicat-o sa aiba intrevederi cu jurnalisti si cu un cunoscut avocat, si-a incheiat vizita oficiala la Canton, mare metropola din sudul Chinei. Aici, ea a asistat impreuna cu premierul chinez Wen Jiabao la un forum comercial.

"China nu are nici intentia, nici capacitatea de a "cumpara Europa", a declarat acesta din urma.

China detine peste 550 de miliarde de dolari din datoria suverana europeana, potrivit informatiilor vehiculate de experti, dar neconfirmate la nivel oficial.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Merkel vizita Beijing, #criza datoriilor suverane Beijing, #Merkel vizita China , #UE