Martin Schulz agreeaza ideea unei zone de liber schimb intre UE si SUA

Miercuri, 28 Noiembrie 2012, ora 08:56
1181 citiri
Martin Schulz agreeaza ideea unei zone de liber schimb intre UE si SUA

Presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, aflat in vizita la Washington, a facut un apel marti pentru incheierea unui acord de liber schimb intre Uniunea Europeana si Statele Unite care ar putea revigora economiile vulnerabile de pe cele doua maluri ale Atlanticului, informeaza AFP.

"Parlamentul European sprijina ideea unei zone de liber schimb intre Stele Unite si Uniunea Europeana ce ar putea fi instituita cu incepere din 2015", a declarat Schulz, mentionand ca un astfel de acord ar fi "un excelent accelerator pentru cresterea economica".

Presedintele Parlamentului European a recunoscut, totusi, ca exista o "anumita rezistenta" la aceasta idee, mai ales pe Vechiul Continent. "Pe cele doua maluri ale Atlanticului avem pozitii diferite in ce priveste securitatea alimentara, protectia consumatorilor si normele de mediu, ancorate profund in culturile noastre", a subliniat Schulz.

"Daca vom reusi, ar fi benefic pentru 800 de milioane de persoane", adaugat presedintele PE.

In urma cu un an a fost creat un grup de lucru intre europeni si americani, insa negocierile nu au demarat pana in prezent. Fiecare parte solicita reducerea taxelor vamale si a piedicilor legislative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Martin Schulz schimb UE SUA, #schimburi comerciale SUA UE , #UE