Mai multe firme ar putea lua imprumuturi subventionate de Guvern

Miercuri, 10 Iunie 2009, ora 17:33
1712 citiri
Mai multe firme ar putea lua imprumuturi subventionate de Guvern

Gradul de utilizare a imprumuturilor subventionate de Guvern sau UE de catre firme ar putea creste, pana la finalul lui 2010, cu 8% in cazul companiilor mici si cu 11% in cazul companiilor medii si mari, arata un studiu al GfK Romania, precizeaza NewsIn.

 

Astfel, dintre companiile medii si mari care au participat la studiu, 4% apelasera, pana la finalul lui 2008, la un credit subventionat de UE sau de Guvern si 11% si-au declarat intentia de a contracta un astfel de imprumut pana la finalul lui 2010.

De asemenea, 2% dintre firmele mici au apelat la un astfel de credit pana la finalul anului trecut si 8% doresc sa solicite un astfel de credit in 2009 sau 2010.

Pe de alta parte, la finalul anului trecut, 30% dintre companiile mici aveau credite de investitii, pe termen mediu si lung, comparativ cu 22% la finalul lui 2006. Dintre firmele mici, 11% considera ca vor apela la un astfel de imprumut pana la sfarsitul lui 2010.

Dintre companiile medii si mari, 40% utilizau creditele de investitii anul trecut si inca 8% spun ca vor lua un imprumut de acest fel anul acesta sau anul viitor.

Pe segmentul creditelor pentru operatiuni curente, 32% dintre companiile mici apelasera la acest tip de produs pana la sfarsitul anului trecut si inca 6% si-au anuntat intentia de a lua un astfel de imprumut in 2009 sau 2010.

Companiile medii sau mari au declarat, in proportie de 54%, ca aveau contractate credite pentru operatiuni curente la sfarsitul anului trecut si inca 3% au spus ca vor apela si in continuare la aceasta forma de imprumut.

Studiul GfK defineste drept companii mici firmele cu o cifra de afaceri medie anuala sub un milion de euro si companii medii si mari pe cele cu o cifra de afaceri peste acest prag.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#firme, #imprumuturi, #subventii, #guvern , #UE