Liderii UE vor adopta un Pact pentru crestere si locuri de munca

Marti, 26 Iunie 2012, ora 14:16
1646 citiri
Liderii UE vor adopta un Pact pentru crestere si locuri de munca

Liderii statelor UE, care se reunesc joi si vineri in Consiliul European de vara, vor adopta un Pact pentru crestere si locuri de munca, care va sublinia importanta reluarii cresterii economice in Europa, releva proiectul concluziilor reuniunii, citat marti de EurActiv.

Documentul reflecta un echilibru intre diferitele interese ale statelor membre, dupa ce tarile din flancul sudic al zonei euro au criticat faptul ca Pactul fiscal adoptat in luna martie vizeaza exclusiv masuri de austeritate.

Ca o dovada a faptului ca influenta Germaniei este departe de a se diminua, noul document va sublinia ca tarile membre trebuie sa acorde in continuare atentie balantei conturilor lor.

Statele europene vor trebui sa aiba in vedere "protejarea investitiilor in domenii orientate spre viitor, legate direct de potentialul de crestere al economiei, si asigurarea durabilitatii sistemelor de pensii", se mentioneaza in proiectul concluziilor summitului.

Alte prioritati ar trebui sa fie accelerarea liberalizarii pietelor, promovarea crearii de locuri de munca si modernizarea administratiei publice.

De asemenea, documentul ce va fi adoptat la finalul reuniunii la nivel inalt va cere oficial suplimentarea cu zece miliarde de euro a capitalului Bancii Europene de Investitii, ceea ce va implica o crestere a capacitatii sale de imprumut cu 60 de miliarde de euro. Aceste masuri ar urma sa intre in vigoare pana la finalul anului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#lideri UE adoptare Pact, #UE locuri de munca, #UE crestere economica, #UE Pact fiscal , #UE