Liderii europeni vor sa creasca atributiile CE la elaborarea bugetelor nationale

Marti, 26 Iunie 2012, ora 10:46
1151 citiri
Liderii europeni vor sa creasca atributiile CE la elaborarea bugetelor nationale

Liderii statelor membre ale UE, care se reunesc joi in cadrul Consiliului European de vara, vor analiza posibilitatea de a spori atributiile Comisiei Europene cu privire la elaborarea bugetelor nationale, executivul UE putand face modificari in proiectele de buget atunci cand acestea nu respecta regulile fiscale comunitare, noteaza marti EUBusiness.

Recomandarile Comisiei ar urma apoi sa fie supuse la vot de catre Consiliu, releva un proiect al concluziilor summitului UE din 28 - 29 iunie.

Propunerea este sustinuta de presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, presedintele Bancii Centrale Europene, Mario Draghi, si liderul Eurogrupului, Jean-Claude Juncker.

Oficialii mentionati spera sa o poata convinge si pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, de utilitatea acordarii unor puteri sporite Comisiei Europene in domeniul bugetar si a mutualizarii datoriilor statelor membre.

Pozitia Germaniei se va definitiva insa dupa reuniunea dintre Merkel si presedintele francez, Francois Hollande, care va avea loc miercuri seara.

In timp ce cancelarul german a subliniat nevoia unor masuri de austeritate stricte ca masura de combatere a crizei din zona euro, Hollande sustine ca se impune o concentrare a atentiei pe masurile de reluare a cresterii economice si creare de noi locuri de munca.

#Comisia Europeana atributii, #Comisia Europeana bugete nationale, #summit UE 2012 , #UE