Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Laureat Nobel: Inasprirea politicii financiare din Europa, sinucidere colectiva

Laureat Nobel: Inasprirea politicii financiare din Europa, sinucidere colectiva


Inasprirea politicii fiscale in Europa este un mod gresit de a rezolva criza datoriei si poate duce laun rezultat total opus, a opinat cunoscutul economist american Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel pentru Economie, profesor la Universitatea Columbia.

"Inasprirea politicii financiare este o greseala. Europa nu-si va mai recastiga increderea, se va ajunge la un rezultat absolut opus", a subliniat el, intr-un interviu acordat joi Bloomberg Tv.

"Tarile din zona euro au semnat un pact de sinucidere colectiva, pariind pe economisirea mijloacelor bugetare.Acest lucru va duce la colapsul economiilor lor", a evidentiat analistul american.

Caderea economiilor Europei, care in acest moment au nevoie de sprijin in vederea cresterii, s-ar putea dovedi "foarte grava", spune Stiglitz, atragand atentia ca "liderii europeni par incapabili sa inteleaga ceea ce este necesar de facut" in situatia data.

Totodata, mai spune el, anul 2012 va fi unul "foarte dificil" pentru tarile din Europa, iar situatia din Lumea Veche va afecta si economia americana.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1339 ori