Jocurile de noroc online pot fi interzise, in statele UE

Vineri, 04 Iunie 2010, ora 00:32
2071 citiri
Jocurile de noroc online pot fi interzise, in statele UE

Statele Uniunii Europene pot interzice jocurile de noroc online daca masura are rolul sa combata fraudele, a decis, joi, Curtea Europeana de Justitie (CEJ). CEJ a emis hotarari in doua procese separate din Olanda, referitoare la jocurile de noroc online, potrivit Mediafax.

De Lotto, o fundatie olandeza non-profit care ofera acces la jocuri de noroc a cerut justitiei sa blocheze accesul utilizatorilor la serviciul de jocuri online operat de compania britanica Ladbrokes, care nu detine licenta in Olanda.

In consecinta, Curtea Suprema de Justitie din Olanda a solicitat CEJ, in 2008, sa decida daca sistemul olandez de acordare a licentelor este compatibil cu legislatia UE privind libera circulatie a bunurilor si serviciilor in tarile membre ale UE.

In al doilea proces, Betfair, cel mai mare operator de jocuri online la nivel mondial, a recurs la justitia olandeza dupa ce autoritatile din aceasta tara au refuzat sa ii acorde o licenta similara cu cea atribuita unor doua companii locale.

Curtea olandeza a recurs si in acest caz la recomandarea CEJ. "Restrictionarea jocurilor de noroc online poate fi justificata de respectarea drepturilor consumatorilor si prevenirea fraudelor", a explicat CEJ.

European Gaming & Betting Association (EGBA) a apreciat ca problemele legate de Internet nu pot fi rezolvate in justitie si a cerut Comisiei Europene sa ia masuri la nivel pan-european. 

De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
De ce legea păcănelelor nu poate avea un impact real: ””E nevoie de o mai bună reglementare a jucătorilor”
În 2022, piața de jocuri de noroc din țara noastră era considerată ca având cea mai mare rată de creștere din Europa de Est, mai ales în contextul în care, în România, numărul sălilor...
#jocuri de noroc, #online, #fraude , #UE