Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Increderea in economia romaneasca, mai scazuta decat pe ansamblul UE

Increderea in economia romaneasca, mai scazuta decat pe ansamblul UE

Indicele care masoara increderea in economia romaneasca s-a mentinut, in octombrie, fata de luna anterioara, in contextul in care, la nivelul Uniunii Europene (UE), indicatorul a crescut, in medie, cu 3,4 puncte, potrivit datelor publicate joi de Comisia Europeana si preluate de NewsIn.

Astfel, in octombrie, indicele s-a mentinut in Romania la 62,6 puncte, fiind cu mult mai mic decat pe ansamblul UE, unde indicele increderii in economie a ajuns in a zecea luna a acestui an la 86,0 puncte.

Aceasta este a saptea luna consecutiva de revenire a increderii in economie la nivel comunitar.

In Romania indicele increderii in servicii s-a diminuat cu 2 puncte, iar cel in consum a stagnat.

Increderea in industrie a crescut cu un punct, cea in constructii a scazut cu un punct, in timp ce in comertul cu amanuntul indicele a inregistrat o scadere masiva, de 10 puncte fata de luna anterioara.

La nivelul UE, indicele de incredere in economie (Economic Sentiment Indicator - ESI) a crescut, in contextul in care indicele increderii in servicii a stagnat, iar cel in consum a crescut cu 2 puncte.

Increderea in industrie a crescut cu 4 puncte, increderea in constructii a crescut cu un punct, in timp ce in comert indicele a inregistrat o scadere de 1 punct fata de luna anterioara.

In zona euro, increderea a urcat cu 3,4 puncte, pana la 86,2 puncte, pentru a saptea luna la rand, ceea ce arata ca economia este in curs de redresare.

Cele mai mari cresteri ale increderii in economie s-au inregistrat in Italia (+3,8 puncte), Germania (+3,4 puncte) si Marea Britanie (+3,2 puncte).

La nivelul UE, gradul de incredere in economie este cel mai ridicat in Suedia (96,9 puncte) si Danemarca (93,7 puncte), in timp ce gradul cel mai scazut de incredere in economie a fost inregistrat in Slovenia (59,8 puncte) si Cipru (57,7 puncte), potrivit raportului de conjunctura prezentat de Directoratul general pentru afaceri economice si financiare din cadrul Comisiei Europene (CE). 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1000 ori
Citeste mai multe despreincredere economie ue