Herman Van Rompuy, apel catre liderii UE impotriva somajului

Sambata, 25 Mai 2013, ora 11:03
1128 citiri
Herman Van Rompuy, apel catre liderii UE impotriva somajului

Presedintele Uniunii Europene Herman Van Rompuy, a facut apel vineri catre liderii statelor UE sa isi concentreze eforturile asupra luptei impotriva somajului in randul tinerilor, care a atins un nivel record in cele 27 de state ale Uniunii, relateaza AFP.

Intr-o scrisoare catre sefii de Stat si de guvern din UE, Van Rompuy a subliniat ca intentioneaza sa faca din aceasta problema una dintre temele prioritare ale urmatorului summit european de la 27 si 28 iunie care se va adresa problemelor economice, cresterii economiei, competitivitatii si locurilor de munca.

"Numarul persoanelor fara loc de munca in Uniune, mai ales in randul tinerilor, a atins niveluri record", a dezvaluit acesta. Rata somajului "a devenit una dintre problemele cele mai urgente in majoritatea, daca nu in toate, statele membre. De aceea trebuie sa facem tot posibilul pentru a actiona impreuna".

Summitul din iunie va oferi "ocazia de a mobiliza eforturile la toate nivelurile in jurul unui obiectiv comun: de a readuce tinerii motivati la locul de munca sau in educatie", a continuat presedintele UE, solicitandu-le liderilor europeni sa "contribuie activ" la lupta impotriva somajului in randul tinerilor.

Cancelarul german Angela Merkel va gazdui la 3 iulie la Berlin o reuniune a ministrilor Muncii din UE consacrata somajului tinerilor. Miercuri, ministrul german al Muncii, Ursula von der Leyen, si colegul sau de Finante Wolfgang Schauble au dezvaluit caracteristicile generale ale unei initiative franco-germane impotriva somajului tinerilor in Europa.

In februarie, UE a anuntat un plan de sapte ani in valoare de 6 miliarde de euro impotriva somajului tinerilor care ar putea fi implementat din ianuarie anul viitor.

#Herman Rompuy somaj Europa, #Herman Rompuy tineri locuri munca, #somaj Uniunea Europeana , #UE