Guvernele tarilor din UE au aprobat limitarea tarifelor de roaming la operatorii de telefonie mobila

Vineri, 28 Noiembrie 2008, ora 10:09
1004 citiri
Guvernele tarilor din UE au aprobat limitarea tarifelor de roaming la operatorii de telefonie mobila

Guvernele statelor din Uniunea Europeana au aprobat, joi, limitarea tarifelor de roaming pentru SMS-uri si pentru navigarea pe internet prin retelele de telefonie mobila, incepand din iunie 2009, potrivit unui anunt al Frantei, tara care detine presedintia UE, relateaza Reuters. "Acordul arata ca Europa este in primul rand creata pentru cetateni", a spus Viviane Reding, comisarul european pentru telecomunicatii, care a inaintat proiectul legislativ.


Ministrii telecomunicatiilor au decis sa extinda limitarile tarifare din cadrul Uniunii Europene asupra pretului de roaming al mesajelor scrise si asupra tarifelor pentru navigarea pe internet prin intermediul unui terminal mobil.


Pretul maxim al unui mesaj scris va fi de 11 eurocenti, fata de pretul mediu actual de 29 eurocenti, in timp ce pretul unui megabit de transfer de date in regim roaming va fi de cel mult 1 euro.


Ministrii telecomunicatiilor au aprobat, de asemenea, prelungirea limitelor actuale la tarifele de roaming pentru apelurile normale prin telefonia mobila cu trei ani, pana in 2013.