Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Grecia va primi subventii record de la UE in 2014

Grecia va primi subventii record de la UE in 2014


Grecia va primi anul viitor subventii record de la Uniunea Europeana (UE), totalizand 7,5 miliarde de euro, a declarat ministrul Dezvoltarii, Costis Hatzidakis.

Suma include fonduri de 3,5 miliarde de euro pentru proiecte incluse in actualul buget multianual al UE, perioada 2007-2013, precum si finantari care vor fi incorporate in urmatorul program bugetar, pentru intervalul 2014-2020, potrivit cotidianului elen Kathimerini.

Potrivit estimarilor statului elen, Grecia va accesa anul urmator fonduri de 4 miliarde de euro. Cofinantarea de la UE pentru proiecte derulate cu fonduri comunitare se va situa la 90% din valoarea acestora pe parcursul intregii perioade pana in 2020.

Grecia spera ca anul urmator sa devina operational Fondul Elen de Investitii, finantat de banca germana de investitii KfW, guvernul de la Atena si organizatii independente, precum si de fundatia Alexander S. Onassis.

Autoritatile elene si troica creditorilor internationali estimeaza ca economia Greciei se va contracta cu 4% in acest an, al saselea consecutiv de recesiune, urmand sa revina pe crestere usoara anul urmator.

Grecia a fost nevoita sa ceara doua pachete de ajutor financiar de la statele zonei euro si FMI, in total de 240 de miliarde de euro, dupa ce indatorarea foarte ridicata a tarii a facut imposibila finantarea de pe pietele internationale la dobanzi sustenabile. Imprumuturile de la tarile zonei euro si FMI au fost condtionate de masuri de dure de austeritate si reforme.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1339 ori