Grecia, mai riscanta pentru investitii decat Siria sau Libia

Luni, 29 Octombrie 2012, ora 16:03
1283 citiri
Grecia, mai riscanta pentru investitii decat Siria sau Libia

Grecia este tara cea mai riscanta pentru investitii din Europa si este considerata chiar mai putin sigura decat Siria si Libia, fiind devansata doar de Iran si Irak in cadrul unui sondaj privind cele mai riscante tari pentru investitori, realizat de firma britanica BDO in randul directorilor financiari de la mai multe companii.

Astfel, in ciuda eforturilor masive de a pastra unitatea zonei euro, liderii companiilor considera unele dintre regiunile uniunii monetare ca fiind mai riscante pentru investitii decat Siria, tara devastata de razboi civil, si state din nordul Africii, relateazaCNBC, citat de Mediafax.

Potrivit sondajului, Iranul (21%) ofera cea mai putina siguranta pentru investitii, urmat de Irak (19%), Grecia (18%), Siria (17%), Libia (12%0, Nigeria (11%), Spania (11%) si Egipt (10%).

China a ramas cea mai atractiva destinatie pentru investitii, urmata de SUA, Brazilia, India, Germania, Rusia si Marea Britanie. Dimensiunea pietei si costurile scazute cu forta de munca reprezinta avantaje pentru China.

Studiul a fost realizat de BDO prin intermediul a 1.050 de interviuri telefonice cu directori financiari de la companii din 14 tari.

#risc investitii grecia, #top riscuri investitii, #atractivitate investitii , #UE