Ghidul exportatorilor din UE in limba romana, finalizat de ME

Vineri, 26 Noiembrie 2010, ora 12:20
1383 citiri
Ghidul exportatorilor din UE in limba romana, finalizat de ME

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri-Directia Generala Politici Comerciale a finalizat versiunea in limba romana a Ghidului exportatorilor din UE, in domeniul instrumentelor de aparare comerciala: antidumping, antisubventie si masuri de salvgardare, a informat vineri ministerul, precizeaza NewsIn.

Incepand cu 1 ianuarie 2007, data aderarii la UE, Romania aplica direct politica comerciala comuna comunitara, contribuind activ la adoptarea de masuri in acest domeniu, alaturi de celelalte state membre UE.

"Ghidul exportatorilor UE este un document elaborat de Comisia Europeana impreuna cu autoritatile competente din statele membre UE in vederea sprijinirii operatorilor economici prin apararea dreptului acestora de acces nerestrictionat pe pietele externe.

In contextul actualei crize economice, tarile terte si-au intensificat masurile de aparare comerciala, ingreunand astfel accesul societatilor comerciale din Uniunea Europeana pe pietele lor", se arata in comunicat.

Ghidul poate fi accesat pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, la adresa: http://www.dce.gov.ro/poli_com/ghid_exp_UE.pdf, precum si pe site-ul Comisiei Europene, la adresa http://trade.ec.europa.eu/doclib/docs/2010/november/tradoc_146856.pdf.

#economiei, #exportatori, #ghid, #ministerul, #ue , #UE