Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Germania vrea controale la frontiera in interiorul Schengen

Germania vrea controale la frontiera in interiorul Schengen


Ministrul german de interne, Hans-Peter Friedrich, a declarat, intr-un interviu pentru "Rheinische Post", ca ar trebui introduse controale la frontiera in interiorul Schengen, nu doar atunci cand au loc diverse evenimente, precum campionate sportive sau reuniuni importante.

"Granitele deschise au o importanta deosebita pentru spiritul european. Ele reprezinta libertatea si convergenta in Europa. Asta nu inseamna insa ca trebuie sa ignoram securitatea. Cand tari precum Grecia esueaza in a-si controla granitele externe, trebuie sa putem sa reintroducem temporar controlul la granitele interne. Granitele deschise din Spatiul Schengen nu trebuie sa fie o poarta de acces pentru migratia ilegala", a declarat Hans-Peter Friedrich pentru publicatia din Dusseldorf.

Din acest motiv, ministrul german de interne, membru al Uniunii Crestin-Sociale, a precizat ca este de acord cu omologul francez, Claude Gueant, in ceea ce priveste reformarea actualelor reguli din Schengen.

"De aceea sustin initiativa colegului meu din Franta, Gueant, privind reformarea regulilor din Schengen. Avem nevoie de controale interne nu numai la evenimente precum competitii fotbalistice sau reuniuni importante, ci si cand tarile membre nu-si indeplinesc indatoririle", a spus Hans-Peter Friedrich.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1146 ori