Galaxy Tobacco, acuzat de ANAF ca a comercializat ilegal tigari

Joi, 31 Martie 2011, ora 12:53
2088 citiri
Galaxy Tobacco, acuzat de ANAF ca a comercializat ilegal tigari

Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV) a stabilit ca in antrepozitul fiscal din Sfantu Gheorghe producatorul de tigarete Galaxy Tobbacco a produs si comercializat ilegal 100 milioane de tigarete, cu o valoare de piata de 10 milioane euro, care au fost expediate in UE si tari terte in regim suspensiv, precizeaza Mediafax.

In urma unui "amplu control" demarat in 24 martie, ANV a stabilit ca in antrepozitul fiscal din Sfantu Gheorghe au fost produse in ultimii doi ani un numar de 10.000 de baxuri (100 milioane de tigarete) fara acordul titularului de marca, marfa care a fost expediata in tari membre ale Uniunii Europene si tari terte, in regim suspensiv de la plata accizei. 

"S-a constatat, totodata, ca pachetele de tigarete nu aveau aplicate timbre fiscale pentru tarile de destinatie, pe pachete aparand inscriptia «only for duty free».

Daca marfa ar fi fost comercializata in Romania, valoarea medie de piata s-ar fi ridicat la 40 milioane de lei, adica aproximativ 10 milioane euro", potrivit unui comunicat al ANAF.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca echipele mobile ale ANV au identificat peste 3.000 de baxuri continand 30.000.000 de tigarete marca Jin Ling, produse in antrepozitul fiscal apartinand societatii Galaxy Tobacco, situat in orasul Sfantu Gheorghe, judetul Covasna, si care erau destinate comercializarii pe pietele europene sau ale tarilor terte fara a fi intrunite cerintele legale.

Valoarea estimata de piata a tigaretelor, daca acestea ar fi fost comercializate in Romania, este de 12 milioane de lei (aproape 3 milioane de euro).

ANAF a mentionat ca in prezent se efectueaza verificari cu privire la legalitatea productiei acestui lot de tigarete.

Avand in vedere cele constatate, ANV a anuntat ca va sesiza organele de cercetare si urmarire penala.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#galaxy, #tobacco, #anaf, #tigari, #tigarete , #UE