Franta: Soarta UE depinde de supravietuirea euro

Duminica, 11 Septembrie 2011, ora 21:25
1388 citiri
Franta: Soarta UE depinde de supravietuirea euro

Soarta Uniunii Europene (UE) depinde de mentinerea euro, iar uniunea politica si economica ar fi in pericol daca moneda comuna ar fi desfiintata de criza datoriilor suverane, a declarat, duminica, ministrul francez de Externe, Alain Juppe, informeaza Mediafax.

Franta si Germania sunt decise sa impiedice o astfel de situatie, a spus Juppe in timpul unei vizite in Australia.

 

"In mod cert nu putem permite destramarea euro, pentru ca asa ceva s-ar extinde la toata Europa. Moneda unica nu poate functiona in mod real daca nu exista o forta europeana si un guvern european in jurul zonei euro", a afirmat el.


Germania si Franta, cele mai puternice economii europene, fac eforturi sa prezinte un front comun pentru a sustine increderea in zona euro, din cauza nemultumirii tot mai mari a populatiei in privinta sustinerii statelor mai slabe.

Bursele s-au prabusit vineri, in urma anuntarii demisiei unui membru german al consiliului executiv al Bancii Centrale Europene. Sambata, un partid aflat in coalitia de guvernare din Germania a cerut ca statele supraindatorate sa fie amenintate cu excluderea din zona euro.

Grecia, tara europeana cel mai puternic afectata de criza datoriilor, trebuie sa-si respecte angajamentele de a-si pune finantele pe o cale sustenabila pentru a obtine urmatoarea transa a pachetului de ajutor financiar extern in valoare de 110 miliarde de euro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#zona euro, #criza grecia, #moneda euro, #cria datorii suverane, #ue , #UE