Francois Hollande cere UE sa isi manifeste sprijinul ferm pentru Grecia si Spania

Vineri, 31 August 2012, ora 10:30
1116 citiri
Francois Hollande cere UE sa isi manifeste sprijinul ferm pentru Grecia si Spania

Presedintele Frantei, Francois Hollande, se asteapta ca membrii Consiliului European sa ia decizii ferme pentru sprijinirea Greciei si Spaniei pe data de 19 octombrie.

Declaratia lui Francois Hollande a fost facuta joi, la Madrid.

"Vreau ca la Consiliul European de pe 19 octombrie, in problema Greciei si a interventiei Europei pentru a sustine statele in dificultate deciziile sa se ia fara intarziere", a spus liderul de la Elysee in fata presei dupa intalnirea cu premierul spaniol Mariano Rajoy.

"Nu mai putem astepta: au trecut deja doi ani si jumatate de cand se pune problema apartenentei Greciei la zona Euro. Este suficient!", a punctat Hollande.

Francois Hollande considera ca autoritatile europene amana prea des sa ia decizii si pun prea tarziu in practica mecanismele.

In opinia sa, "reusita" Consiliului European din luna iunie a constat in "includerea unui pact pentru crestere economica in pactul bugetar si fixarea regulilor pentru stabilitatea zonei euro".

Aceste reguli trebuie insa puse in practica, spune presedintele francez, iar Consiliului de pe data de 19 octombrie ii revine sarcina aplicarii lor. In acelasi timp, Hollande a adaugat ca trebuie sa existe garantii pentru tari ca Grecia si Spania.

Ce economii mai are Grecia de facut?

Schaeuble exclude din nou ipoteza unei amanari pentru Grecia

Se clatina Germania? Numarul somerilor a crescut pentru a cincea luna consecutiv

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Francois Hollande Grecia, #Francois Hollande decizii UE, #UE sprijin Grecia Spania, #Consiliul Europei decizii Grecia, #Consiliul Europei decizii Spania , #UE