Fostul comisar european John Dalli scapa de politie. Nu exista suficiente dovezi

Luni, 10 Iunie 2013, ora 12:28
1209 citiri
Fostul comisar european John Dalli scapa de politie. Nu exista suficiente dovezi

Politia malteza a anuntat luni ca nu exista suficiente dovezi pentru a-l inculpa pe fostul comisar european pentru sanatate si protectia consumatorilor John Dalli, in scandalul de coruptie in urma caruia acesta si-a dat demisia anul trecut.

John Dalli, un fost om de afaceri maltez, a demisionat in octombrie 2012 din functia de comisar european dupa ce o ancheta a Oficiului european de lupta antifrauda (OLAF) a constat ca avut cunostinta de un presupus trafic de influenta in numele sau a unui antreprenor din Malta, relateaza Associated Press.

OLAF a actionat in urma unei plangeri a producatorului suedez de tutun Swedish Match, care a denuntat faptul ca a fost contactat de un antreprenor maltez care a vorbit despre legaturile sale cu John Dalli si despre posibilitatea de a influenta o propunere de directiva a UE privind produsele din tutun in schimbul sumei de 60 de milioane de euro.

Seful politiei din Malta, Peter Paul Zammit, a declarat luni in fata presei ca exista o diferenta intre deciziile administrative la nivelul Uniunii Europene si anchetele politienesti, care, potrivit responsabilului, necesita mai multe dovezi pentru ca o persoana sa fie inculpata.

John Dalli a afirmat ca decizia politiei semnifica "inchiderea unui caz rauvoitor si defaimator" impotriva sa. Fostul comisar si-a anuntat intentia de a actiona in instanta pentru a-si demonstra nevinovatia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ancheta Comisar European, #ancheta John Dalli CE, #acuzatii Dalli Comisia Europeana , #UE