FNGCIMM va lansa un produs de garantii pentru cofinantari de pana la 2,5 milioane euro

Joi, 04 Martie 2010, ora 13:01
1434 citiri
FNGCIMM va lansa un produs de garantii pentru cofinantari de pana la 2,5 milioane euro

Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) va lansa saptamana viitoare un produs de garantii de pana la 2,5 milioane euro pentru cofinantari, astfel incat bancile sa acorde credite mai usor pentru sustinerea proiectelor cu fonduri europene, a spus Aurel Saramet.

"Pregatim pentru saptamana viitoare lansarea unui produs pentru simplificarea acordarii creditelor, vizand garantii de pana la 2,5 milioane euro, pentru proiecte cu fonduri europene, intrucat mai mult ar fi considerat ajutor de stat.

Astfel, bancile vor putea analiza dosarul din perspectiva normelor si nu isi vor mai pune problema cofinantarii", a declarat joi Aurel Saramet, presedintele FNGCIMM.

FNGCIMM a acordat anul trecut garantii de 410 milioane euro, care au sustinut credite de 900 milioane euro, in aceasta perioada de criza, si au dus la mentinerea a 80-90.000 de locuri de munca, in conditiile in care peste 80% din structura creditului a fost de restructurare, "de subzistenta".

"Din 2010, fondul va contribui mai mult la promovarea afacerilor, nu la mentinerea cu orice pret a acestora", a spus Saramet.

De asemenea, FNGCIMM negociaza cu fondul de contragarantare pentru ajutorul de stat in vederea predarii unei parti de portofoliu, potrivit unor reguli deja discutate.

Saramet a mai spus ca Fondul si-a asumat anul trecut riscuri mai mari decat media UE, "care ne permit functionarea pe un orizont de timp mai lung". 

#FNGCIMM, #fond, #garantare, #credite, #cofinantari , #UE