Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Europenii au cele mai ridicate standarde de viata de pe planeta

Europenii au cele mai ridicate standarde de viata de pe planeta


Tarile din Europa au standardele de viata cele mai ridicate de pe planeta, dupa cum releva Indicele Dezvoltarii Umane (IDU), realizat de Programul ONU pentru dezvoltare (PNUD).

Sase din cele zece cele mai dezvoltate state din lume se afla in Europa, conform Agerpres.

Astfel, in 2011, dupa patru ani consecutivi de recesiune, PIB-ul Greciei pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare era cu mult mai mare decat in orice tara din America de Sud sau Africa sau decat in majoritatea statelor din Asia, conform datelor Fondului Monetar International (FMI).

In niciuna din tarile cu economii in crestere ale BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), PIB-ul pe cap de locuitor nu se apropie nici de departe de cel "al celei mai bolnave tari europene", cum este numita Grecia.

Cea mai competitiva tara din BRICS este China, care se situeaza pe locul 29 intr-un clasament publicat recent.

Indicele Dezvoltarii Umane (IDU) include o serie de indicatori ca speranta de viata, alfabetizare, educatia si nivelul de trai. sase din cele zece cele mai dezvoltate state din lume se afla in Europa.

De asemenea, referitor la inechitate, Europa se lupta cel mai eficient in lume impotriva stratificarii sociale.

Raportul s-ar putea schimba insa in urmatoarele decenii in favoarea statelor din Asia, conform estimarilor expertilor de la McKinsey & Co. Potrivit acestora, Indonezia are toate sansele sa depaseasca din punct de vedere economic Germania si Marea Britanie dupa volumul PIB catre orizontul anului 2030 si sa ajunga a saptea putere economica in lume.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2099 ori