Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Economia zonei euro a scazut puternic si in 2012

Economia zonei euro a scazut puternic si in 2012


Economia zonei euro s-a contractat cu 0,6% in trimestrul patru din 2012, o scadere si mai accentuata decat in trimestrul precedent, in timp ce PIB-ul Uniunii Europene s-a redus cu 0,5% in aceasta perioada.

Pe ansamblul anului 2012 Produsul Intern Brut a scazut cu 0,5% in zona euro si cu 0,3% in Uniunea Europeana, transmite AP, citat de Agerpres.

Toate marile economii ale zonei euro (Germania, Franta, Italia si Spania) au inregistrat o scadere economica la finele anului trecut. In schimb, Romania alaturi de statele baltice, Bulgaria si Slovacia, sunt statele care au inregistrat o crestere a PIB.

In ritm anual, prin raportarea trimestrul patru 2012 la trimestrul patru 2011, PIB al zonei euro a inregistrat o contractie de 0,9% in timp ce UE a inregistrat o contractie de 0,6%.

In cazul Romaniei, potrivit datelor prezentate joi de Institutul National de Statistica (INS), Produsul Intern Brut a crescut cu 0,2%, in 2012, comparativ cu anul precedent. Reprezentantii Fondului Monetar International (FMI) estimau, recent, ca Romania va inregistra anul acesta o crestere economica in jurul a 1,5%, dupa ce in 2012 cresterea a fost aproape de zero.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1212 ori