E.coli ii reuneste pe ministrii agriculturii din UE

Luni, 06 Iunie 2011, ora 15:28
1156 citiri
E.coli ii reuneste pe ministrii agriculturii din UE

Epidemia E.coli va fi subiectul intalnirii de marti a ministrilor agriculturii din UE, conform NewsIn.

Epidemia a provocat pana in prezent moartea a 22 de persoane, a declarat luni un oficial european.

Ministrii se reunesc marti, la ora 14.00 (15.00 ora Romaniei), la Luxembourg.

UE a trimis experti in Germania pentru a ajuta autoritatile sa identifice sursa epidemiei.

Ministrul agriculturii din Saxonia Inferioara, Gert Lindemann, a anuntat duminica faptul ca seminte germinate si muguri cultivati in acest land federal ar putea fi la originea epidemiei de E.coli, soldat cu 22 de morti, din care 21 in Germania.
Germania urmeaza sa emita in curand un avertisment prin intermediul sistemului europeana de alerta rapida, in legatura cu suspiciunile ca seminte germinate se afla la baza raspandirii bacteriei E.coli, au anuntat duminica surse din Comisia Europeana.

Noile informatii pun intr-o situatie stanjenitoare Germania, care anterior daduse vina pe fermele spaniole si in special pe castravetii bio cultivati acolo ca ar fi sursa infectiei.
Peste 2.150 de persoane din Germania au fost infectate cu E.coli enterohemoragic (EHEC), peste 600 dintre ele dezvoltand sindrom uremic hemolitic (HUS), o afectiune a rinichilor ce poate fi fatala.

Cazurile de imbolnavire s-au concentrat in nordul Germaniei, in special zona Hamburg, iar in cazul persoanelor infectate din alte 12 tari s-a dovedit ca toate, cu exceptia uneia, calatorisera in nordul Germaniei.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#e.coli, #ecoli, #epidemie ecoli.morti ecoli , #UE