"Dr. Doom" a identificat amenintarile asupra economiei globale

Marti, 21 Februarie 2012, ora 20:50
2710 citiri
"Dr. Doom" a identificat amenintarile asupra economiei globale

Nouriel Roubini, celebrul economist care a prezis criza in 2008, sustine ca a identificate cele patru riscuri majore care ameninta economia globala.

"Zona euro se afla intr-o recesiune adanga, atat statele de la periferie, cat si cele din centrul UE, iar cele mai recente date arata o contractie a economiilor Frantei si Germaniei", sustine Roubini, citat de Business Insider.

O a doua problema este incetinirea cresterii economice in China si in statele din zona. Exporturile asiatice au scazut puternic in ultima perioada, din cauza cererilor mai putine venite din zona euro.

O a treia problema este cresterea economica a Statelor Unite, care intarzie sa apara. Economistul estimeaza ca in aceste conditii, in urmatorii doi ani va urma o constrangere fiscala, care va determina doar un avans minor al PIB.

De altfel, amenintarile din Orientul Mijlociu sunt si ele luate in seama de Roubini, acesta aducand in vedere faptul ca intre Israel si Iran ar putea izbucni un conflict militar, lucru care ar putea afecta in special importurile de petrol din zona.

#amenintari economie globala, #economie globala, #analiza Roubini , #UE