Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Dispar joburile in UE din constructii si sectorul imobiliar

Dispar joburile in UE din constructii si sectorul imobiliar


Numarul persoanelor cu loc de munca din UE a scazut cu 0,1% in al treilea trimestru.

Numarul persoanelor din Uniunea Europeana care aveau un loc de munca a scazut cu 0,1% in cel de-al treilea trimestru fata de trimestrul anterior, in timp ce in zona euro, declinul a fost tot de 0,1%, potrivit datelor publicate joi de Eurostat.

Datele sunt ajustate sezonier.

In trimestrul anterior, numarul persoanelor cu loc de munca urcase in ritm trimestrial cu 0,1% pe ansamblul blocului comunitar si cu 0,2% in zona euro.

Cele mai importante scaderi au avut loc in sectorul constructiilor, unde ocuparea s-a redus cu 0,4% in UE si cu 1,2% in zona euro si in sectorul imobiliar, cu 0,8% in UE si cu 1,2% in zona euro.

Romania nu a furnizat date cu privire la evolutia trimestriala a acestui indicator, potrivit Eurostat. In schimb, in comparatie cu cel de-al treilea trimestru al lui 2010, ocuparea fortei de munca din Romania a inregistrat o scadere de 4,6%, dupa ce in T2 se consemnase un declin de 3,2% fata de T2 2010.

Raportat la acelasi trimestru din 2010, ocuparea a scazut cu 0,1% in UE si a crescut cu 0,2% in zona euro in trimestrul III din 2010.

Potrivit estimarilor Eurostat, in cel de-al treilea trimestru erau angajati 222,9 milioane de barbati si femei in Uniunea Europeana, din care 146,9 milioane erau din zona euro, datele fiind ajustate sezonier.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1168 ori
Citeste mai multe despresomaj UE angajati UE