Diaconescu: Este necesar un angajament UE in Afganistan

Vineri, 23 Martie 2012, ora 10:35
1085 citiri
Diaconescu: Este necesar un angajament UE in Afganistan

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a subliniat, joi, la Bruxelles, necesitatea unui angajament pe termen lung al UE in Afganistan, in stransa coordonare cu NATO si ceilalti parteneri internationali.

Potrivit unui comunicat al MAE, Diaconescu a participat la Bruxelles la o reuniune de lucru comuna a ministrilor de externe UE cu omologii din statele candidate la aderare, desfasurata in marja Consiliului Afaceri Externe (CAE).

Principalele subiecte abordate in cadrul reuniunii au fost situatia de securitate din Afganistan si Pakistan, precum si evolutiile recente din vecinatatea sudica a UE.

Ministrul roman de Externe a subliniat necesitatea unui angajament pe termen lung al UE in Afganistan, in stransa coordonare cu NATO si ceilalti parteneri internationali.

Totodata, acesta a evidentiat faptul ca procesul de stabilizare din Afganistan trebuie abordat intr-o maniera comprehensiva, in parteneriat cu statele regiunii. In context, a mentionat rolul cheie detinut de Pakistan.

In cadrul discutiilor referitoare la vecinatatea sudica, Diaconescu a reiterat sprijinul Romaniei pentru procesele de transformare democratica din regiune, precum si pentru implicarea continua si substantiala a UE in sprijinirea acestora.

Ministrul a aratat ca un prim test va fi organizarea de alegeri libere, corecte si transparente in statele regiunii si a apreciat ca pentru a mentine perspectiva pozitiva a Primaverii Arabe sunt necesare progrese in cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv o revenire neintarziata a partilor la masa negocierilor.

#Diaconescu angajament UE Afganistan, #Diaconescu UE Afganistan, #declaratii Diaconescu misiune Afganistan , #UE