Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Delegatie romana, la Londra, pentru a discuta despre securitatea energetica

Delegatie romana, la Londra, pentru a discuta despre securitatea energetica

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu va avea, luni, la Londra, consultari oficiale pe teme bilaterale precum si legate de extinderea UE, functionarea pietei interne, securitatea energetica, Parteneriatul Estic, dezvoltarea regionala, informeaza Mediafax. 

Programul vizitei include consultari cu ministrul de stat pentru Europa, David Lidington, cu Sir John Cunliffe, seful Secretariatului pentru Europa din cadrul Cancelariei Primu-Ministrului, precum si o intrevedere cu Greg Hands, viitorul sef al Grupului parlamentar de prietenie Marea Britanie - Romania.

Un element central al dialogului va fi reprezentat de agenda relatiilor strategice romano-britanice, dar si teme legate de aprofundarea colaborarii bilaterale in plan politic si economic, precum si subiecte de actualitate aflate pe agenda europeana - procesul de extindere a Uniunii Europene, masuri menite sa asigure buna functionare a pietei interne, securitatea energetica, Parteneriatul Estic, promovarea obiectivelor de dezvoltare regionala.

Totodata, oficialul roman si partenerii britanici vor avea un schimb de opinii asupra perspectivelor Summitului NATO de la Lisabona din noiembrie 2010. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 861 ori
Citeste mai multe desprebogdan aurescu extindere ue energie