Dambovita si Teleorman, in topul judetelor obligate sa returneze banii de la UE

Vineri, 23 Septembrie 2011, ora 08:14
1181 citiri
Dambovita si Teleorman, in topul judetelor obligate sa returneze banii de la UE

Dambovita si Teleorman ocupa primele pozitii in topul judetor obligate sa inapoieze banii cheltuiti ilegal, pe care i-au primit de la Unuinea Euroeana. In total, au fost cheltuiti ilegal peste 3 milioane de euro din fonduri europene. 

Cel mai mult au de restituit Dambovita si Prahova - 4,5 milioane de lei fara TVA, in timp ce Consiliul Judetean (CJ) Teleorman, condus de Liviu Dragnea, a cheltuit ilegal aproximativ 2,5 milioane de lei fara TVA, adica aproximativ 600.000 de euro, scrie Evenimentul Zilei.

Secretarul de stat pe fonduri europene din cadrul Ministerului Dezvoltarii, Razvan Murgeanu, a explicat ca lista cu corectiile financiare a fost stabilita in urma unui control efectuat de AMPOR si Autoritatea de Audit.

"Cei in cazul carora s-a decis impunerea de corectii financiare pot depune contestatie. Sunt doua instante care pot judeca cazul, in cadrul ministerului si instanta de judecata. In cazul celor care au primit deja banii, vom cere oprirea sumei din cotele defalcate pe TVA sau se va face titlu de creante", a explicat, pentru EVZ, Razvan Murgeanu.

CJ Teleorman a fost "penalizat" cu 10% din valoarea contractului de aproximativ 47,7 milioane de lei pentru ca a "utilizat in mod nejustificat procedura restransa accelerata" pentru alegerea firmei care a reabilitat drumul judetean 506.

"Nu sunt greseli penale. Corectiile facute sunt considerate iregularitati", crede secretarul de stat.

In cazul parteneriatului incheiat la nivelul consiliilor judetene Prahova si Dam bovita, pentru reabilitarea drumului judetean 101, proiect care a fost evaluat la aproximativ 17,6 milioane de lei fara TVA, autoritatile vor trebui sa restituie 25% din suma.

#dambovita, #teleorman, #fonduri europene, #bani ue, #fonduri , #UE