Daily Mail: Romania, un "partener" dezagreabil

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 00:17
1313 citiri
Daily Mail: Romania, un "partener" dezagreabil

Romania este considerata, alaturi de Kosovo si Turcia, un partener dezagreabil pentru UE, intr-un comentariu intitulat "Trafic de organe, eugenie si coruptie: faceti cunostinta cu noii nostri «parteneri» europeni" si publicat pe blogul cotidianul britanic Daily Mail, citat de Mediafax.

Kosovo se afla pe lista potentialilor candidati la UE, in pofida tuturor dovezilor ca premierul Hashim Thaci si infractorii albanezi apropiati lui sunt implicati in "tratamente inumane si trafic de organe in Kosovo", isi deschide comentariul cotidianul britanic.

Romanii, urmatorul grup dezagreabil de "parteneri europeni", sunt obligati in continuare "sa stea pe locurile din spate: li s-a permis sa adere la UE in pofida amplorii crimei organizate si a coruptiei din tara (...) dar acum ca au intrat, francezii, germanii si ceilalti incep sa ii dispretuiasca", scrie cotidianul britanic.

Taberele instalate de romani au provocat destule dispute in Franta si Italia, fara sa mai fie nevoie ca mafia romaneasca sa circule liber in spatiul Schengen, continua Daily Mail.

"Romanii nu vor accepta sa li se spuna ca sunt membrii UE de mana a doua.

Parlamentul de la Bucuresti a inceput sa ameninte cu impiedicarea aderarii Croatiei si cu blocarea sau cel putin tergiversarea ratificarii unui protocol care permite unui numar suplimentar de parlamentari europeni sa isi preia functiile in PE, in cazul in care tara lor nu este primita in Schengen", afirma cotidianul.

Intre timp, un alt potential membru, Turcia, nu ar trebui sa adere la UE din cauza diferentelor culturale si politice, conchide Daily Mail. 

#ue, #uniunea europeana, #romania, #partener , #UE