Comisarul european pentru Comert Karel De Gucht, acuzat de frauda fiscala

Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 10:23
1190 citiri
Comisarul european pentru Comert Karel De Gucht, acuzat de frauda fiscala
Karel De Gucht reprezinta Belgia in Comisia Europeana si este responsabil pentru Comert

Fiscul belgian ii solicita comisarului european pentru comert sa ii plateasca statului suma de 900.000 de euro intrucat acesta ar fi comis o frauda prin nedeclararea unei valori mai mari a actiunilor in cursul unei operatiuni bursiere realizate impreuna cu sotia sa care a adus venituri de 1,2 milioane de euro, relateaza vineri ziarele Tijd si Echo.

Cele doua parti nu au reusit sa ajunga la un acord amiabil, astfel incat cazul va fi transat la tribunal. Procesul va incepe la 25 noiembrie, cu sapte luni inainte de alegeri. In plus, Fiscul solicita impozit pe venitul obtinut de De Gucht, o amenda de 50% din valoarea acestuia si plata unei dobanzi.

Karel De Gucht nu a fost insa de acord cu solicitarile administratiei fiscale.

Inainte ca procesul sa inceapa pe fond la 25 noiembrie, Curtea de Apel din Gand se va pronunta la 19 noiembrie asupra unei chestiuni de procedura, intrucat avocatii comisarului european pentru comert invoca faptul ca Fiscul nu avea dreptul sa consulte conturile sotilor De Gucht.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scandal frauda Comisia Europeana, #Karel De Gucht frauda, #evaziune fiscala comisar european, #De Gucht comisar comert, #Comisar european Comert , #UE