Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CE vrea sa scada costurile pentru firmele din UE

CE vrea sa scada costurile pentru firmele din UE

Uniunea Europeana si-a stabilit ca tinta diminuarea cu 25% a costurilor administrative impuse de legislatia comunitara pana in 2012, iar masurile la care lucreaza in prezent Comisia Europeana ar permite firmelor sa economiseasca in total 40,4 miliarde euro pe an, a anuntat joi executivul european, citat de NewsIn.

Astfel, masurile propuse de Comisie - unele adoptate, iar altele in curs de pregatire - ar putea oferi societatilor comerciale posibilitatea sa economiseasca in total aproximativ o treime din costurile administrative de 123,8 miliarde euro care rezulta din cele 72 de texte ale UE si din masurile care transpun si implementeaza aceste texte in statele membre, se arata in comunicat.

Masurile de reducere, aplicate sau propuse si deja adoptate de Comisie, antreneaza o reducere de 7,6 miliarde euro, iar cele care sunt propuse de Bruxelles si care asteapta adoptarea de catre Parlamentul European si Consiliu ar putea adauga la aceasta valoare inca 30,7 miliarde euro.

In plus, potrivit CE, lucrarile pregatitoare pentru continuarea reducerilor ar putea duce la prezentarea de masuri suplimentare care ar atrage reduceri de inca cel putin 2,1 miliarde euro.

"Comisia Europeana se afla pe drumul cel bun catre indeplinirea obiectivelor sale de reducere a procedurilor birocratice pentru societatile comerciale.

Deja, societatile comerciale pot economisi 7,6 miliarde euro pe an.

Aceasta cifra se va ridica la aproximativ 40 miliarde euro daca statele membre si Parlamentul European sustin propunerile noastre in intregul lor", a declarat presedintele CE, Jose Manuel Barroso.

Programul de reducere a sarcinilor administrative in UE se refera, in mod special, la doua propuneri majore inaintate la inceputul acestui an, una in domeniul TVA, menita sa faciliteze facturarea electronica (in valoare de 18 miliarde euro), iar cealalta in domeniul legislatiei pentru societati comerciale, prin care micro-entitatile sunt exceptate de la obligatiile de contabilitate (in valoare de 7 miliarde euro). 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1314 ori
Citeste mai multe despreadministrative comisia costuri europeana ue