CE: Tigaretele cu capacitate redusa de incendiere devin obligatorii

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 09:30
1099 citiri
CE: Tigaretele cu capacitate redusa de incendiere devin obligatorii

Criteriile de siguranta referitoare la tigaretele cu tendinta redusa de aprindere intra in vigoare joi. Tigareta cu tendinta redusa de aprindere se stinge singura atunci cand nu este fumata activ, si inainte sa arda in intregime.

Producatorii risca amenzi intre 3.000 lei si 30.000 lei, iar distribuitorii sunt pasibili de amenzi de la 700 lei la 7.000 lei, a declarat secretarul de stat Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC, citat de Agrepres.

Companiile de tutun din Romania trebuie sa se conformeze hotararii Comisiei europene privind noile masuri legate de obligatia de a produce tigarete cu capacitate redusa de incendiere. Prevederea va intra in vigoare incepand cu 17 noiembrie, dupa publicarea noilor standarde de siguranta in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Tigaretele lasate nesupravegheate reprezinta una dintre principalele cauze ale incendiilor, se arata intr-un comunicat al Comisiei Europene.

Studiile arata ca numarul de decese poate fi redus cu peste 40 % prin introducerea tigaretelor CRC, adica avand "capacitate redusa de incendiere".

#tigarete stingere redusa, #Comisia Europeana tigarete anti incendiu , #UE