CE, somata sa prezinte un plan pentru iesirea din criza

Joi, 13 Octombrie 2011, ora 16:50
1041 citiri
CE, somata sa prezinte un plan pentru iesirea din criza

Parlamentul European a aprobat, joi, o rezolutie in care cere recapitalizarea bancilor europene, continuarea armonizarii sistemelor nationale fiscale, introducerea unor obligatiuni publice europene si consolidarea guvernantei economice la nivelul UE pentru tarile din zona euro, potrivit Mediafax.

In rezolutie, deputatii europeni cer Comisiei Europene sa prezinte un plan UE pentru redobandirea increderii in piata financiara, care sa aiba un calendar precis pentru calea de urmat. Planul nu trebuie sa foloseasca instrumente interguvernamentale si trebuie sa fie gestionat in intregime in cadrul institutional UE, mai arata deputatii, conform unui comunicat al PE.

Parlamentul European considera ca recapitalizarea bancilor europene trebuie sa se faca la nivel UE si sa nu se bazeze pe prioritati nationale. Revizuirea reglementarii pietelor financiare trebuie dusa la bun sfarsit cu scopul de a face economia UE mai rezistenta in fata viitoarelor crize, iar statele membre trebuie sa isi armonizeze elementele sistemelor lor fiscale si sa ia masuri comune impotriva fraudei si evaziunii fiscale, se arata in text.

In domeniul cresterii economice, deputatii europeni cer introducerea obligatiunilor pentru finantarea proiectelor in vederea sustinerii investitiilor si instituirea unui mecanism mai rapid si mai puternic care sa permita Comisiei sa aplice acquis-ul privind piata unica in statele membre.

Pentru abordarea crizei din zona euro, Comisia ar trebui sa prezinte un raport privind crearea unui sistem de emitere in comun a unor obligatiuni publice europene (eurotitluri), sub un regim de raspundere solidara, inainte de sfarsitul anului 2011, mai spun eurodeputatii, in opinia carora aceste eurotitluri ar avea ca scop consolidarea disciplinei bugetare si sporirea stabilitatii in zona euro prin intermediul pietelor. Textul mai arata ca ar trebui consolidata guvernanta economica la nivel UE pentru tarile din zona euro.

Rezolutia a fost adoptata prin ridicarea mainii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#plan salvare zona euro, #criza ue, #zona euro, #recapitalizare banci , #UE