Ce explicatii a oferit Ponta la Bruxelles

Joi, 12 Iulie 2012, ora 11:46
1726 citiri
Ce explicatii a oferit Ponta la Bruxelles

Vizita premierului Ponta la Bruxelles a continua si joi, cand primul ministru al Romaniei a avut stabilite intrevederi cu Herman Van Rompuy, presedintele Consiliului European si cu Jose Manuel Barroso, presedintele Comisiei Europene.

Scopul acestor intalniri este acela de a explica acestora situatia politica din Romania.

Miercuri, premierul s-a intalnit cu presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, alaturi de care a sustinut o conferinta de presa. In cadrul acesteia, Ponta a promis ca referendumul din 29 iulie se va desfasura dupa regula CCR.

Ponta promite la Bruxelles ca referendumul se tine dupa regula CCR

Ponta, la Bruxelles: Romania nu va fi un nou caz de ingrijorare pentru partenerii nostri europeni

Premierul Ponta a facut, joi, dupa intrevederea cu presedintele PES, Serghei Stanisev, o serie de precizari cu privire la suspendarea presedintelui Romaniei.

El a declarat ca Romania se confrunta cu o criza politica interna cauzata de faptul ca Traian Basescu nu se mai bucura de sprijinul majoritatii parlamentare si nici de cel al romanilor.

Ponta a precizat ca decizia de suspendare a fost ratificata de Curtea Constitutionala. El a dat asigurari ca atat Guvernul cat si majoritatea parlamentara vor respecta deciziile Curtii. In plus, Ponta a declarat ca se obliga sa repare greselile in situatia in care Comisia Europeana descopera nereguli in Romania.

"Guvernul roman este ferm angajat fata de standardele europene, statul de drept si procedurile constitutionale si am venit la Bruxelles pentru a spune ca Romania nu va fi un nou caz de ingrijorare pentru partenerii nostri europeni, a declarat joi, la Bruxelles, premierul Victor Ponta, dupa intrevederea cu presedintele PES, Serghei Stanisev.

Ponta, in Financial Times: Basescu e fost capitan si nu stie sa aiba parteneri

Premierul Romaniei a explicat, intr-un interviu acordat Financial Times, cauza tensiunilor de pe scena politica locala.

Premierul spune ca vinovat pentru declansarea crizei din Romania este presedintele suspendat Traian Basescu, "un fost capitan de vas care ii trateaza pe toti ceilalti ca pe niste subordonati".

Ponta, in Financial Times: Basescu e fost capitan si nu stie sa aiba parteneri

Ponta, miercuri la Bruxelles: Sunt aici pentru a da toate explicatiile si sa raspund tuturor intrebarilor

In cadrul unei conferinte de presa sustinuta miercuri alaturi de Hannes Swoboda, liderul grupului europarlamentar Alianta Progresista a Socialistilor si Democratilor, Ponta a declarat ca se afla la Bruxelles pentru a raspunde tuturor ingrijorarilor ale liderilor europeni in privinta situatiei din Romania.

"Sunt aici pentru a da toate explicatiile si sa raspund tuturor intrebarilor legate de ingrijorarile legitime ale partenerilor nostri europeni".

Sunt aici si pentru a spune foarte clar ca, daca orice decizie luata de Parlament sau Guvern in ultimele zile este considerata de Comisie ca nefiind la standardele europene, nu voi cere un an sau sase luni, ci voi lua imediat masuri fie la nivel guvernamental, fie voi cere Parlamentului sa ia masuri pentru a explica si a reveni", a adaugat Victor Ponta, dar a conchis ca deocamdata este doar o disputa politica intre doua forte politice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Ponta vizita Bruxelles, #Ponta intalnire lideri Bruxelles, #Ponta explicatii Bruxelles , #UE